Kennel Ballou

HVEM ER VI

Jeg hedder Hanne Filtenborg, og er 54 år. Jeg arbejder som Social & Sundhedsassistent og er Demens konsulent på et plejecenter. Jeg arbejder om aftenen hvilket er et bevidst valg fra min side.
Hundene har ikke valgt, at bo hos mig, jeg har valgt dem, derfor er det vigtigt, at de hver dag bliver stimuleret og aktiveret både fysisk og psykisk, så de fremstår, som stabile ambassadører for racen.
Som ansvarlig og seriøs opdrætter synes jeg også det er meget vigtigt, at de forhold som mine hunde skal leve under er optimale. Rottweileren er en stor hund der kræver meget plads.
Alt for mange hunde opholder sig på for lidt plads i for lang tid af gangen, denne kombination kan påvirke dem psykisk, så de får en uheldig tillært stresset adfærd, men også fysiske skavanker kan opstå.

Da Rottweileren er i farezonen for, at blive forbudt, bør opdrætter og hvalpekøber  i fællesskab sikre sig, at netop deres hvalp kommer fra forhold der er i orden.
Dette gøres ikke kun med vand, mad og ly for vejr og vind, men også med en bred vifte af social samvær skal være tilstede for, at forme vores elskede Rottweiler til et velfungerende element i familien. Der foruden skal
ophold på træningspladsen,udstillings ringen, gadebilledet m.m. være tilstede.
Alt dette fritager dog ikke hvalpekøberen for selv, at tage ansvar for at tilføre hvalpen de rigtige oplevelser / aktiviteter i og uden for hjemmet, ting som skal gøre den til en trofast og mentalt velafbalanceret hund og ven.

Jeg bor på et lille nedlagt landbrug i Lyngby på Djursland, hvor jeg har lavet den gamle grisestald om til hundebolig. 
Den nye hundebolig indeholder 6 indendørs bokse på hver ca. 7 m2
Hver hund har sit eget isoleret hundehus og udgang til egen hundegård på ca. 24 m2.

De har en fælles legeplads på ca. 600 m2, hvor hundene dagligt leger med hinanden 2 sammen af gangen.

Jeg lægger stor vægt på fysisk stærke hunde og mine 3 voksne hunde har bestået  UHP.

Udholdenhedsprøven  viser, om hundens fysiske formåen er i top og om hjertet, lunger, kredsløb, lever, nyre, korsbånd samt led og muskler er i orden. i modsat fald ville de ikke være i stand til, at løbe 20 km på tid.
Jeg har pt. 6 hunde alle med HD status A og AD status 0, hvilket er det det optimale at opnå.

Hannes start med Rottweiler.

I 1978 fik jeg min første Rottweiler som hed Ballou/Rolf.  Rolf er en af de dejligste Rottweiler jeg til dato har mødt eller ejet, en hund med et skønt imødekommende temperament, super drifter og brugs egenskaber, i mine øjne utrolig smuk, hanhund og stolt som en pave, han stjal mit hjerte, som siden har banket for rottweileren. Jeg fik godkendt mit kennel mærke i DKK d. 20/5 - 1985 og min kennel blev opkaldt efter min store kærlighed til en hund KENNEL BALLOU. Jeg har siden med mellemrum opdrættet hvalpe med stor fornøjelse. Igennem mine 34 år med Rottweiler har jeg haft min gang på træningspladser i Rottweilerklubben, Civilforsvaret, DCH, men pt træner vi i PH, for os er det ikke afgørende hvor hunden trænes, men at den trænes. Ikke alle hunde er som vi ønsker os, dette er ingen skam, men det er en skam ikke, at gøre noget ved det.